Včeličky vyrazily na škol(k)u v přírodě

Naše třída Včeliček se rozhodla, že vyrazí na školku v přírodě. Vzhledem různému věku dětí bylo jasné, že šestileté matadory bude potřeba doplnit dětmi mladšími. Zpočátku nám to velké vrásky nám nedělalo,věřily jsme,že to zvládnou. Nicméně okolo výletů s přespáním panuje spoustu obav,které jsme se snažily vyvracet tak dlouho, až jsme samy znejistěly a začaly se těch obav také trošičku obávat.

Pohodový nástup do MŠ Movere. Aneb pár tipů, jak co nejlépe zvládnout první krok do edukativního prostředí.

Ani sebelepší prostředí nedokáže nahradit blízkost rodiny a pocit bezpečí domova. Je proto zcela běžné, že se v průběhu září objevují ve školce stýskací slzičky. Nezoufejte, je to jen fáze, nelze určit na jak dlouho, ale přejde to. Opravdu. Je naším společným zájmem, aby plačící období nenastalo vůbec nebo bylo alespoň co nejkratší a Váš syn nebo dcera si mohli užívat školku plnými doušky.

Rok s Ukrajinskou skupinkou

Když začala invaze Ruska na Ukrajinu, náš život se zcela změnil. Mnoho rodin bylo nuceno opustit své domovy, práci, celý svůj život, aby zachránil své blízké. Je velice těžké všechno opustit a odjet neznámo kam. Útočiště jsme našli v České republice, já s mou rodinou konkrétně v Kralupech nad Vltavou. Ze začátku to bylo hodně náročné, fyzicky i psychicky. Cizí země, jiný jazyk. Ale setkali jsme se s obrovskou podporou a pochopením.